X

Phasis Power 30

Voor grotere huizen of beide huizen in twee-onder-een-kap, ook voor kleine bedrijfsinstallaties

Met 30 - 35 volt is het Phasis Power 30 anti-kalkapparaat het krachtigste apparaat in zijn klasse voor middelgrote huizen. De kracht blijkt uit een 30 - 35 volt sterk elektromagnetisch veld, dat 24/7 in het water worde geïnduceerd. Dat betekent, dat dit veld (signaal) contactloos in het water wordt overgedragen. Phasis werkt met een ring van ferrieten, die om de waterleiding wordt geplaatst. Door de snel variërende (oscillerende) spanning wordt gewaardborgd dat het hoogfrequente signaal ook zo ver reikt, dat alle waterleidingen in de aangesloten woning(en) worden bereikt.

De kracht van het signaal is af te lezen!

Het Phasis Power 30 anti-kalkapparaat heeft een LED-display. Daarop kunt u altijd zien, welke spanning er in het water wordt overgebracht. Het voortdurende wisselende frequentieveld wordt aangestuurd door microprocessors - en daardoor worden veranderende verhoudingen in de hoeveelheid water en de toestand daarvan perfect afgedekt. Het LED-display biedt extra gebruiksgemak en is alleen te vinden op onze sterkere anti-kalkapparaten.

De ferrietring past om waterleidingen tot 46 mm (1,8").

Ferrieten leveren veel betere inductieprestaties dan andere methodes (bijvoorbeeld koperwikkelingen). Dat verklaart waarom een zo hoge spanning in het waternet kan worden overgebracht. Omdat het sterke inductieveld de binnenkant van de ring opvult, kunt u deze ook om kleinere waterleidingen plaatsen - zonder dat daarbij vermogen verloren gaat. Het maakt geen verschil welk materiaal de leiding heeft: het water is de geleider.

Phasis Power 30 Anti Kalk voor grotere huizen en 2-onder-1-kap

Door de hoge spanning van 30 volt die als wisselstroomsignaal hoogfrequent in het water wordt overgedragen, is de Phasis Power 30 beter geschikt voor grotere leidingnetwerken dan het kleinere model Phasis Power 25.

De anti-kalkwerking van de Phasis Power 30

Alle waterleidingen tot 40mm (2,3") diameter passen door de ferrietring. Dat betekent dat de Power 30 geschikt is voor de meeste leidingen in woonhuizen. Het sterke electromagnetische inductieveld wordt binnenin de leiding opgebouwd. U kunt dit anti-kalkapparaat dan ook gebruiken voor kleinere waterleidingen, zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Het electromagnetische veld omvat de gehele binnenkant van de ring.

Gebruik bij warmtewisselaars en boilers

Omdat de kalk geen aanslag meer vormt op de verwarmingselementen, is duidelijk minder energie nodig om water te verwarmen. Uit onze praktijkervaring blijkt ook, dat al bestaande kalkaanslag na verloop van tijd wordt afgebroken.

Anti-kalk met de Phasis Power 30
Vrijblijvend meer informatie opvragen

Terug naar het overzicht

Voordelen Phasis Power 30

Gemaakt voor middelgrote huizen & 2-onder-1-kap

Voor middelgrote huizen met maximaal 3 badkamers. De Phasis Power 30 is ook perfect geschikt als afzonderlijke bescherming voor losse onderdelen van een installatie (boiler, geiser, CV). Voor grotere objecten is het model Phasis Power 35 verkrijgbaar.

Krachtig tegen kalk

Het hoogfrequente signaal verhindert dat er kalkaanslag kan vormen in waterleidingen. In plaats daarvan wordt de kalk in kleine microkristallen afgebroken en stroomt deze met het water mee weg.

De hierdoor in stof verandere kalk kan gemakkelijk en zonder bijtende schoonmaakmiddelen worden verwijderd van tegels, kranen, douche- en wasbak. Ontkalken wordt veel gemakkelijker, soms zelfs overbodig. Onze anti-kalkapparaten worden ook in de hotellerie gebruikt. Daarbij hebben wij duidelijk gemerkt, dat er minder schoonmaakwerk nodig is. Kranen en tegels blijven schoner en douches verstoppen niet meer.

Werkzaam tegen roest

Het wisselstroomsignaal werkt ook tegen roest. Het beschermt de leidingen door een electronenlaag te vormen. Daardoor gaan de leidingen langer mee en wordt het risico op een leidingsbreuk kleiner.

Zuinig & efficiënt

Het signaal is totaal ongevaarlijk en voor mens en huisdier niet waarneembaar. Wel is het in het water te meten (met een oscilloscoop).

Het energieverbruik is zeer gering, en de stroomkosten liggen onder de € 10,- per jaar. Daarvoor kan het anti-kalkapparaat 24 uur per dag, 7 dagen per week het hele jaar werken.

Geen loodgieter nodig

Phasis anti-kalk is eenvoudig zelf te installeren. Met behulp een eenvoudige montageinstructie (meegeleverd) kunt u de ferrietring zelf samenstellen en om de leiding leggen. Vervolgens steekt u de stekker in het stopcontact en kunt u aan het LED-display zien dat het apparaat begint te werken. Dit alles is moeiteloos in een paar minuten mogelijk!

Zo eenvoudig is de installatie (video)